Monday, May 13, 2013

Allah Baik, Hey!

Terima kasih Allah. Terima kasih atas segalanya.

Banyak sangat nikmat Kau bagi.
Banyak sangat Kau tolong aku.
Benarlah firmanMu dalam surah Muhammad ayat ke 7.


''Wahai orang-orang yang beriman, kalau kamu membela (ugama) Allah nescaya Allah

membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu.''



Hari tu aku tak sempat study PPKU untuk Test 1. Before masuk dewan aku selak nota uat kali terakhir. Dan nota terakhir aku selak tu yang masuk test. Alhamdulilllah.

Test PPKU kedua ni pun tak sempat baca. Pagi nak test baru baca. 
Tapi Allah bantu lagi. Allah permudahkan baca nota yang buat masa first year dulu. 
Lepas tu test yang disangka pukul 8 rupanya pukul 9. Dpapat baca lagi untuk last mnit.
Baiknya Allah. :')

Sem ni boleh dikatakan sem yang sangaaaat exhausted. Tak terkejar nak buat assignment, lab, dengan test.

Bila aku bilang sama kawan, aku terpaksa ponteng kelas sebab nak prepare untuk test, dia melenting. Dia kata dia pun akan hadapi benda tu jugak nanti. Ye. Moga Allah permudahkan dia pulak lepas ni.

Allah. Terima kasih. Allah baik!

Lepas ni, moga jalan dakwah dan tarbiyah bersama akhawatfillah akan lebih umphh. Rindu nak berKD. Rindu BG Selayang. Rindu tengok akhawat ramai-ramai. ;)

Moga jalan ini jalan yang benar. Moga Allah redha.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...