Saturday, February 9, 2013

Februari Sudah!

Bismillah~

Ola! Aiyak..da masuk Februari kot. Huuu~ Cuti sem pun tinggal seminggu je. Sobs~



Welcome to 2013. Hey, I've done my Wish Bucket for 2013! Ehe~

By the way, this holiday I manage to do something that I wish to do long long time ago..weee~
Takde de la macam orang lain melancong sana sini, oversea la, in-the-sea la..den duduk umah yo. Eh tak. Tipu! Den balik kampung hari tu.

Biasanya balik kampung duduk umah cik kat Kamunting je tapi kali ni kami ikut depa balik Bota. Sebab ada kenduri arwah mak tok. Punya lama tak duduk kampung macam tu. Seronok! Sedara mara depa ramai gila. Penuh atas bawah. Huhu. Kalau adik beradik mak lapan-lapan orang tu berkumpul kat rumah pah pun mesti penuh kan? Bila la lagi nak rasa macam tu. Sobs~

Masa kenduri ni depa  buat bubur lebah. Dah macam nak buat wet granulation dah. Sebijik! Ngahaha~

Lepas tu sompek la poi Teluk Batik, Kak Ina bawak. Tapi pegi berjalan je la, tak mandi manda pun. Hewhew~

Lagi buat apa ek cuti ni? Erm..pegi pesta buku! Siap dapat signature Abdul Latip Taib dengan Ustaz Zahazan. Nak amek gambar sogan. Hiks~ Kebetulan buku Abdul Latip Taib tu tajuknya Ikramah bin Abu Jahal, tajuk task aku masa cuti ni. Best la pegi pesta buku..bawak Tasya jenjalan. :') Kalau dah dapat baucer buku mesti lagi syiok :D

Lepas tu tolong Dr Faizah setiap hari Rabu. Rasa macam dah keje kot! Dah la kat Twin Tower. Tingkat 31 u ols. Den kojo kek KLCC. Wakaka. Best. New experiences. Working with those people and act like profesionals. Kikiki.

Lagi? Ulang alik pegi UM. Haha. Memang aku ni setiap kali cuti mesti nak pegi UM. Ade je benda yang nak dibuat. Hihi.

Hurm..after all, result tubik doh wehh. Alhamdulillah..result yang di luar jangkaan. Kalau nak diikutkan keadaan aku sem lepas, memang tak cukup nafas. Roomate aku mesti tau yang aku selalu tak lekat kat bilik. Hew~ Ado jo kojo. Time kelas pun tido sampai kena tegur dengan mentor. Pffft~ Sampai terpaksa korban masa cuti sebab nak study untuk test and buat kerja-kerja sampingan tersebut. Test fail takyah cakap la. Biostat punye test dapat 2/10 je kot. Muahaha~ Dalam bilik asyik tidur awal je. Time test pun study ala kadar.

And I believe, Allah help me much. Mungkin berkat doa insan-insan lain jugak. ;') I passed all the paper except for Pharm Ana. Itu memang expected la sebab jawab pun tak habis. Ralat betul rasa. Tapi takpe la, boleh redeem. InsyaAllah Allah permudahkan. Result official pun dah keluar, InsyaAllah takde masalah dah dengan JPA. :D

Sekarang, aku makin percaya pada kebergantungan kepada Allah. Dan keberkatan masa. Kita niatkan semuanya kerna Allah, luangkan masa untuk hadiri majlis-majlis memperingatiNya pasti Dia akan tolong kita. O Allah, tha k you! :))

So, sem depan pun ada banyak program. Hiks. Tak sabar nak start sem baru. Weee~ Azam untuk sem depan, nak kurangkan emo. Bak kata adek-adek. Kikiki. OK, adios!




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...