Monday, December 3, 2012

Precious Experiences

Teringat masa nak isi UPU untuk masuk degree dulu, siap buat mind map untuk personal achievement masa masuk U nanti. Antaranya, nak widen the network. Atau dalam kata lain, nak luaskan pengalaman dan kenal ramai orang. Konon.

Dan memang betul la. Kalau kita dah ada aim memang dalam tak sedar we will work ahead and looking forward to work the plan and achieve our personal goal of life. I still remember the inspiration quote. ''No one knows what height you can soar, not even you until you spread your wings.'' And those words always cross my mnind everytime I want to do something new. Something that I won't achieve unless I try. 

Panjang pulak intro.

So nak dipendekkan cerita, sekarang dah boleh tarik nafas lega sebab dua projek dah habis. MARHATAN dengan Kursus Perkahwinan. Alhamdulillah syukur!! 

Allah bagi peluang dan aku banyak belajar. Paling penting belajar untuk kawal emosi. Emosi?
Waaaa..penat kot masa mula-mula. Dah la dua serentak nak kena uruskan. Sampai adek-adek bulat gumbira pun pesan, Kak Mimi kena cool, jangan emo-emo. Hehe.

Tapi serius ni. Memang penat. Sampai masa cuti midsem pun tak balik sebab takut banyak kerja tak setel. 

Semua ni berkat tunjuk ajar dan pertolongan Dia melalui kawan-kawan dan orng sekeliling yang banyak tolong. Waaa..terharu! :')

Apapun, bersyukur sesangat sebab diberikan peluang yang sangat sangat berharga ni. Terima kasih. Terima kasih.

OK. Malas nak cakap banyak. Nasihat saya, we are university students, Other than studying and reading, we also need to develop our skilss, widen our network, learn to manage things and more. 

*tetiba rasa mcm nak jadi cikgu. eh? ok. takde kena mengena.

Okbai.





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...