Saturday, December 29, 2012

Goodbye 2012

Bismillahirrahmanirrahim..

Rasa macam semalam je buat post 2012 Begin..Now its already 30th December 2012!

2012 teach me everything, lots of things.




Bila diselusuri balik dari awal tahun sampai sekarang, macam tak percaya semua tu berlaku dalam masa setahun ni. Terlalu cepat.

2012.

Awal Januari. Time tu baru habis exam second year first sem.
Awal Februari sampai Julai second sem second year.
September sampai Disember first sem third year.
Oh ye, lupe ada shirt sem.

Jadi untuk 2012 ni aku melalui 4 semester! :O

How time flies.

Banyak sangat benda yang berubah, benda yang berubah dalam sekelip mata.
Dari diri aku sendiri, kawan-kawan, suasana persekitaran, everything.

2012 tahun  aku jatuh dan bangun. Tahun aku kenal erti itu semua.
Tahun aku kenal kau dan dia siapa.

Tahun 2012 bagi aku dugaan untuk berjalan sendiri.
Tahun 2012 banyak ketuk aku. Untuk aku kenal aku.
Kesilapan aku. Kegoan aku.
Tahun 2012 aku rasa ditinggalkan, lonely.
Tahun 2012 jugak aku kenal sebenarnya jalan Ilahi.
Tahun 2012 juga tahun aku membuktikan pada diri sendiri.
Buktikan aku mampu berdiri sendiri. Dengan Redha Ilahi.


2012.

I shall never forget. Those things. Those single things. Those moments. Those persons. Those mistakes.

This is me.

Allah.. Please guide me.

For a better Mimi in 2013.

Amin.

Sunday, December 23, 2012

Saya rindu adik-adik saya. 
Sekarang cuti sekolah dan saya cuma dapat luangkan beberapa hari je dengan mereka.
Kalau sebelum tukar sistem dulu, mesti time cuti sem sama dengan cuti sekolah. Grrr~

Ada satu benda yang saya kagum dengan mereka. 
Adik-adik saya pandai berdikari.
Sungguh.

GG, Tasya.

Maafkan kakak ye. Kakak sibuk. -.-
Kalau weekend pun kadang-kadang tak dapat balik. 
Kalau balik pun asyik tidooo je. Huaaa.

But believe me, I alwyas missing both of you.
Much.


Lots of love, Kakak.















Time to Work Out!

Bismillahirrahmanirrahim.

Yaww. Lama tak jumpa. Rindu my belog. Huahuahua. Mungkin dengan kehadiran Twittah menyebabkan penurunan jumlah post secara mendadak? Atau lantaran kesibukan duniawi yang tak sudah-sudah? Ya. mungkin. Dan aku harus bersedih kerana itu.

Ahha.Back to the main topic. Bukan work out excercise, jogging or what so ever, tapi work out untuk stiudy. Dah start study week dah ni. Waaa. *menggeletar lutut*

Mai nak habaq. Nota ceq tu banyaaaaaaak lagi yang suci bersih dari segala noda oleh warna pen atau highlighter. Tengok orang lain punya nota dah berseri-seri siap ada tambahan nota sendiri menimbulkan kegusaran di hati.

Tapi berjaya memujuk diri sendiri untuk bertenang. KEEP CALM AND KEEP MOVING!

And this is the time, for me to prove to myself. Semoga eksperimen ini berjaya. ;D


And to all my dear friends, all the best!

HAPPY STUDY WEEK! Weee~

*rindu nak buat post banyak-banyak-banyak* T______T

Saturday, December 15, 2012

Ujian Sakit

Fuhh. Baru hari ni hilang sakit gigi/ Selepas lebih seminggu menderita kesakitan. Siap telan panadol beberapa papan. Eh..takde la sampai berpapan-papan. Tak cukup gluthathione nak buat kerj
a nanti. 

Ya. Sangat sakit. Mula-mula tu gigi bongsu nak tumbuh. Sekali dia tolak gigi sebelah tu sampai ada la serpihan-serpihan gigi yang jatuh bertaburan akibat ditolak adik bongsu yang nak sangat keluar. Pastu tajam plak tu. Habis pipi bahagian dalam yang dekat dengan gigi tu dilukakan oleh si bongsu. 

Lepas gigi tu dah keluar, tak au kenapa tapi still sakit. Sakit kalau tak effect yang lain takpe. Ni dia tangkap sampai kepala, sampai leher. Memang memeritkan. Sampai memang tak boleh nak concentrate dgn kehidupan. Ohh. 

Tapi ada satu salah masa tu. Mengharapkan pada manusia. Ya. Mungkin aku sendiri yang lupa untuk mengadu padaNya. Sepanjang sakit tu sangat berharap ada orang yang datang dan tolong picit kepala ke apa. Atau at least prihatin dekat diri ini. Tsktsk. Tapi bila semua orang tak peduli yang aku tengah sakit, rasa sangat kecewa sampai akhirnya air mata aku tumpah kerana kesakitan dan kerana kekecewaan.

Nah. Inilah akibatnya. Meletakkan pengharapan pada yang tak sepatutnya!

Ampunkan aku ya Allah!


Monday, December 3, 2012

Precious Experiences

Teringat masa nak isi UPU untuk masuk degree dulu, siap buat mind map untuk personal achievement masa masuk U nanti. Antaranya, nak widen the network. Atau dalam kata lain, nak luaskan pengalaman dan kenal ramai orang. Konon.

Dan memang betul la. Kalau kita dah ada aim memang dalam tak sedar we will work ahead and looking forward to work the plan and achieve our personal goal of life. I still remember the inspiration quote. ''No one knows what height you can soar, not even you until you spread your wings.'' And those words always cross my mnind everytime I want to do something new. Something that I won't achieve unless I try. 

Panjang pulak intro.

So nak dipendekkan cerita, sekarang dah boleh tarik nafas lega sebab dua projek dah habis. MARHATAN dengan Kursus Perkahwinan. Alhamdulillah syukur!! 

Allah bagi peluang dan aku banyak belajar. Paling penting belajar untuk kawal emosi. Emosi?
Waaaa..penat kot masa mula-mula. Dah la dua serentak nak kena uruskan. Sampai adek-adek bulat gumbira pun pesan, Kak Mimi kena cool, jangan emo-emo. Hehe.

Tapi serius ni. Memang penat. Sampai masa cuti midsem pun tak balik sebab takut banyak kerja tak setel. 

Semua ni berkat tunjuk ajar dan pertolongan Dia melalui kawan-kawan dan orng sekeliling yang banyak tolong. Waaa..terharu! :')

Apapun, bersyukur sesangat sebab diberikan peluang yang sangat sangat berharga ni. Terima kasih. Terima kasih.

OK. Malas nak cakap banyak. Nasihat saya, we are university students, Other than studying and reading, we also need to develop our skilss, widen our network, learn to manage things and more. 

*tetiba rasa mcm nak jadi cikgu. eh? ok. takde kena mengena.

Okbai.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...