Friday, November 16, 2012

Mari Bergerak

Teringat plan masa first year dulu..

First year kena..
Second year kena...
Thied year kena...
Final year kena...

Hah. Siap dengan plan dan step utk each and every year. -.-

Tapi bila dikenang balik, sekarang dah third year dan rasanya masih di step yang pertama dengan kedua.
Aigoo,

Beberapa hari lepas terpana dan terkesima masa chat dengan seorang sahabat di FB.
Mungkin untuk mengingatkan aku ada step yang perlu dikejar semula?

Rasanya step pertama dan kedua boleh ditamatkan sampai kat sini kot. Supaya dapat bergerak ke step ketiga dan keempat?

Perlu ke bergerak sekarang?

Tambah-tambah lagi lepas baca buku tu. Seolah-olah memaham situasi aku sekarang.

Dan apabila berkongsi cerita dengan seorang sahabat, dia masih lagi teguh dengan rancangannya. Aku?
Dan dia pula mengingatkan aku bahawa aku ada satu agenda yang perlu digerakkan.

Perlukah bergerak?
Sekarang ke masanya?

Mohon Allah beri petunjuk dan permudahkan segalanya. ;)

Rehat dulu sementara nak ke step seterusnya. Eh?

Wednesday, November 14, 2012

Keep Calm

You know what, the key of doing something is 'keep calm, and think'.

Toing! Toing!

Last few days was  lke a hurricane for me. Orang lain tengah bahagia cuti duduk rumah, aku plak macam apa je duduk UM ni macam takde life. Kerja banyak! *alasan

Semalam semalam, I got a news that the place we are looking for for the Kursus Kahwin have been booked. Omo. Masa tu dah stress sebab dalam kepala dah bayangkan event tu semua berlaku kat situ. Serius rasa nak meletup bila dapat tau. Tambah-tambah sebab yang ambik tempat tu adalah,...nevermind.

Then, malam tu I talked to someone. Orang tengah serabut dia boleh pulak cool je. Dush!
Tapi ketenangan dia sampai jugak kat aku. Daripada benda yang aku rasa macam dah takde jalan penyelesaian, terus aku nampak banyak jalan keluar lain. Aura apakah yang ada pada dia? Hoho.

Esoknya pulak, aku berkejar-kejaran ke HEP dua tiga kali, Fakulti Gigi, Kolej 11 sebab nak carik kedai untuk print. Kalau takde motor Hasanah mau semput dibuatnya. Thanks a lot my roomie. =')
Dan disebabkan ketenangan yang dibekalkan oleh Allah, I've done everything dengan senyuman. Yeah.

Rasanya kalau aku serabut pagi tu mesti kerja tak jalan.

Dan malam tadi, malam tahun baru! Salam Maal Hijrah 1434H. Malam yang penuh barakah semalam insyaAllah. Moga Allah redha.

Kesimpulannya di sini, bawa bertenang. Keep calm. Keep calm. KEEP CALM AND CARRY ON! =)


Sunday, November 11, 2012

Events

Baru separuh sem tapi rasanya full dengan macam-macam event. Naik cuti midsem ni banyak lagi event yang bakal menyusul. Hoyeh. 
Poster-poster ni sebahagian je. Ada banyak lagi. 
#tudentlife :)

Akan datang

Akan datang





Monday, November 5, 2012

What a Relief

Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah syukur syukur. minggu yang hectic membengangkan minggu lepas diakhiri dengan berita yang baik hari ni.

Tension. Salah diri sendiri tak dapat nak control benda-benda, kerja-kerja yang terasa macam tak cukup tangan nak buat. Perlu ke sana-sini sampai rasa penat tak terkira. Balik bilik nangis sebab tak larat sangat masa tu. Serabut dengan test yang tak sempat nak study sehabis baik. Study ala kadar je.
Tutorial pun ponteng sebab tak larat dah nak pegi lepas dah menapak ke KPS tengah hari buta, naik tangga satu malaysia tu lagi. -.- Menyesal baq hang tak pegi tutorial.

Tapi, at the end of the day dapat satu berita yang menggembirakan hati.

Masa tu rasa seronok dan bahagia. Macam satu beban atas bahu dah hilang.

Nikmatnya rasa masa tu Allah je yang tau. Arghh.

Lepas tu satu demi satu kerja berjalan agak lancar la. Setakat ni dan sampai akhirnya nanti harap-harap la. Apa pun, syukur sangat-sangat. Memandangkan ni pengalaman pertama selaku Puan Pengarah untuk dua projek sekali gus. Projek plak selang seminggu je. Aiyaak.Rasa nak memnangs terharu pun ada.

''Aku mintak satu, Allah bagi dua.''

Dulu masa pergi kursus HEP, ada la jugak keinginan nak mengarah SATU projek. Nak merasa katenya. Ohohoi. Sekali dapat dua. Yang tak disangka-sangka. Tapi Allah uji plak dengan kesukaran-kesukaran yang sangat menyeksa fizikal, jasmani dan rohani. Tapi rupanya Allah nak bagi rasa nikmat rasa bersusah dulu bersenang kemudian.

Pengajarannya,

Kalau kita kaitkan dengan hal dunia dan akhirat. Kita semua rasa susah nak beribadat masa kat dunia ni. Tapi tengok sahabat-sahabat, nabi-nabi dulu semua sanggup bersusah masa kat dunia sebab mereka tau kat akhirat nanti mereka akan tersenyum gembira. Nah. Kat dunia dah rasa sikit. Tu baru hal dunia, Kalau bersusah payah untuk agama Allah mesti dapat rasa nikmat yang lagi besar ye dak?





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...