Saturday, August 18, 2012

Ramadhan Gone

Now, 1 Syawal what do I feel? I feel unsatisfied with myself. 
Sentap sikit baca Jenaka Ustaz Azhar kat Twitter tadi:

Tiba amsa gembira yang sebenarnya bg org berpuasa menyambut hari raya! Bbeza dgn org xpuasa cuma pura2 gembira walaupun dia sambut raya giler2.

Bukan sentap pasal tak puasa, tapi sentap pasal...only me and Allah know.

Nak menyesal apa? Bukan boleh buat apa-apa lagi. Ramadhan dah pergi. Nak tunggu Ramadhan depan entah sempat entah tak.

Rasa lagi seronok puasa time ada kat kolej/maktab. Rasa seronok sebab dapat beramal banyak bukan sebab tak gembira puyasa kat rumah dapat bukak puasa engan family. 

Sebab kat kolej/maktab akan lebih terisi. Kat rumah banyak tengok tv.
Sekurang-kurangnya masa tak berlalu macam tu je.

Tah la. Sebenarnya kena salahkan diri sendiri sebab tak kuat bermujahadah. 

Cemburu tengok orang lain yang gembira dengan raya mereka sebab Ramadhan mereka tak sia-sia. 

Momentum di awal Ramadhan tak mampu diteruskan sampai ke akhir. Rasanya masa kat tengah pun dah hilang energy. Apa ni??

Tapi at least ada satu dua goal yang tercapai, ada la jugak something yang better than before. Tapi tak banyak daripada yang tak ada. Sikit!

Ramadhan gone, leaving me. I is sad.

Yang penting di hujung Ramadhan tu. Hmm. 

Forgive me Allah. I am so weak. :( 

I need to be stronger to fight the evil inside me!
Fight!
Mujahadah!
Wake up!







No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...