Monday, April 23, 2012

Anak Siapa La Ni? #Part 3 @DK3

Assalamualaikum. Hai hai hai u olss.

Tadi tengah hari lepas makan kat Medicafe (makan soang-sorang) nak masuk la DK3. Dari luar dengar suara budak. "Eh, ada lecture khas ke?'

Pastu aku pun jenguk lah kepala dan aku nampak seorang budak lelaki dalam lingkungan umur 9-12 tahun. Dia tengah berdiri kat depan cakap kat mikrofon. Ingatkan tak de orang dalam kelas rupanya ada 4 orang budak batch aku.

Lepas tu aku pun masuk, budak tu tanya aku lecturer ke? Pastu dia keluar..

Kawan-kawan aku cakap budak tu tetiba je masuk. Pastu bising-bising kat mikrofon tu.

Tak lama lepas tu lagi ramai kawan-kawan aku masuk. Budak tu datang sekali lagi. Dia merangkak ala-ala tentera plak! Mula-mula aku tak nampak. Bila dia dah sampai tengah DK tu baru nampak rambut budak tu.
Si Eami dah jerit-jerit dah. Mcam Ju-on pun ada jugak budak tu.

Emi pun jerit pastu lari naik atas. HAHA.

Lepas tu Muizz pegi depan cakap dengan budak tu. Lagi dia bsing ada la. Dia keluarkan phone yang lagi canggih dari pdone aku pastu dia pasang suara yang dia recore. Mak aih.berdesing. Tapi tak dapat tangkap pun apa dia cakap. Pastu dia pusing-pusing mikrofon, jerit kat mic kuat-kuat Aku pun tunjuk tangan suruh dia keluar pastu dia angkat jari tengah. Melampau!

Yi Cheng dah hilang sabar pastu dia tengking budak tu. 'Hey excuse me, mana mak u, mana bapak u?'. Adam plak terus turun tarik budak tu keluar. Lepas tu budak tu pun hilang.

Persoalannya, dari mana budak ttu datang? Mana mak ayah dia? Kenapa dia berani sangat?
Ya Allah Geram je rasa. Tapi dia budak lagi.Haih.

Tu je la nak cerita. Esok ada test CVS, OSPE Sterile. Semoga dipermudahkan. =)

Gambar hiasan.



Monday, April 16, 2012

nota sahabat

Terbaca nota dari seorang sahabat. Teasa macam kena batang hidung sendiri. Sepatutnya aku yang tulis macam tu. Seolah-olah dia faham suara hatiku.

Sahabat-sahabatku,

Hargailah sahabat yang ada bersamamu. Lihatlah kebaikan yang telah dia lakukan padamu. Ucakpaknlah terima kasih dan hargailah dirinya. Jangan kau sia-siakan pertolongannya itu.

Aku telah melaluinya. Aku telah melukakan hati seorang sahabat. Sahabat yang telah banyak membantu aku. Aku khilaf.Kekhilafan yang sangat besar.

Tambah khilaf lagi apabila aku berdiam diri. Sebenarnya diam aku kerana aku buntu. Aku bingung.

Mungkin kau lihat aku bahagia tanpa dirimu. Tapi sesungghnya tiada yang lebih bahagia apabila kau berada disisiku.

Hanya pintaku kau maafkan aku.
Kelemahan diriku adalah kesilapanku.
Aku cuba perbaiki diriku.

Mungkin kata orang aksara ini tiada ekspresi.
Tapi barisan ayat ini yang ingin kukatakan padamu.

Tapi lidahku kelu. Kelu.


Friday, April 13, 2012

Merlin

Siapa suka tengok Merlin angkat tangan! *saya #syoksendiri

Yes, I love this kind of story. Actually we can learn from this drama series. I follow the story since the first season but at the middle of season 2 I I stopped watching it, Urghh. 

Someone said this is kinda old school story. Oyeah?  

There are several things that I like the most and I learn from this drama and they are:

1. The most and the first thing that I like is the relationship between Arthur and Merlin. They are like bothers who always quarelling but they care about each other. Especially Merlin. 

2. The value that a leader must have. We can see it from King Arthur vs King Uther character. 

3. The loyalty and the spirit of the Knights of Camelot. 

4. I love how they sacrifice themselves to save others.

5. I love the faith that they have.


Actually there are many more. You will understand once you watch the series. 

Knight of Camelot. They are so brave, honest, loyal, and handsome of course!

Emrys. Haha. He is cute. 
King Arthur

Sir Lancelot, I admire you!

Merlin  <3



Bila Kau Bersahabat

Ini nukilan hati saya buat ingatan diri saya dan sahabat-sahabat.

Saya teringat mesej yang saya dapat dari seorang sahabat. Bunyinya lebih kurang macam ni:


Kalau engkau ingin bersahabat janganlah kerana rupanya. Kerana bila rupa itu berubah kelak engkau akan meninggalkannya.

Kalau engkau ingin bersahabat janganlah kerana ilmunya. Kerana jika ilmu itu hilang kelak engkau akan meninggalkannya.

Kalau engkau ingin bersahabat kerana kelebihan yang ada pada dirinya. Kerana jika kelebihan itu sirna kelak engkau akan meninggalkannya.

Bersahabatlah kerana Dia. Kerana dia hanya insan biasa seperti dirimu jua.

Tak tau nak cakap apa tapi saya rasa ralat. Saya menyesal dan sangat kesal dengan apa yang saya dah buat. Saya berterima kasih kat dia sebab dia sudi bagi tau salah yang selama ni saya tak sedar. Saya baru nampak di mana kelemahan saya yang selama ni saya tak sedar. Saya sedih sebab kerana kesalahan yang sa dah buat saya kehilangan dia. Kalau saya tak pernah buat kesalahan tu mesti sampai sekarang kami bahagia macam dulu. 

Tapi saya tak boleh marah, saya tak boleh salahkan sesiapa atas kesilapan yang saya buat atas kelemahan saya. Ini jian buat saya.

Saya tak pandai berkata-kata tapi apa yang saya tulis ni lahir dari lubuk hati saya. 

Mungkin awak nampak saya gembira. Tapi saya akan lagi gembira kalau awak ada dengan saya macam selalu. 

Saya tak tau nak buat apa. Semua salah saya. Nak maafkan diri sendiri pun saya tak mampu.

Maafkan saya, saya tak sempurna.









Thursday, April 12, 2012

Proposed

Salam bahagia untuk semua kawan-kawan yang tengah bahagia tu.

Lately ni ramai sangat yang update pasal kawen and bla bla bla..pfft. Penat kot nak baca.

And two of my lovely friend had been 'proposed'. Weewit~ and we had spent more than hour to have a woman-talk. Aha.

Before ni cakap pasal topik ni gelak-gelak. Maklumlah, tak cukup matang lagi. Sekarang I can feel the difference. Dah besau kawan-kawan aku ni. Dah disunting orang dah pun. HAHA.

Well..diorang je la. I'm always have nothing to say. Ahaks.

Tak pe la. Rilekss..cool. Tau semua orang sekarang ni dah gatal tangan nak sarung cincin, nak pakai inai, nak pegang tangan..ops.

And they did gave an advice for me: Forget him. Come on, takkan nak tunggu yang belum tentu lagi kan. Sampai bila? Ahaha.

Dah la. Tutup cerita. Saja je nak mention that my friends had been proposed!! Hihi.

Apapun, I pray the best for bost of you. :D




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...