Friday, November 25, 2011

MARHATAN '11

Bismillahirrahmanirrahim..

Phew~ dah seminggu berlalu lepas program MARHATAN '11 bersama PERMANIS UM. Marhatan stands for Mari Berkhatan, Permanis stands for Persatuan Mahawiswa/i Negeri Sembilan.

Kenapa Negeri Sembilan? Bukan Pemarak or Permas or PMK? Haha..
Antara sebab-sebabnya, last sem aku pernah join Permanis punya program PROKAS sebagai peserta. Lagipun kan aku minat team bola sepak Negeri Sembilan.hihi.. So tahun ni aku dengan Jijah pun daftar la jadi ahli rasmi.

So last week is our first event with Permanis. Before ni tak dapat join HATI. Sedeyy~
Kitorang pergi hari Sabtu ke SK Nyatoh, Rantau, N9. Masa kat sana aku jadi akak fasi. 
Hari Sabtu masa sampai tu kkitorang disambut oleh warga sekolah tu dengan meriah sekali. Dengan kompang dan bunga manggar. Aiyok..macam pengantin plak. Teriama kasih la banyak-banyak. Orang-orang nogori baik-baik belaka.

Lepas tu ada aktiviti LDK. Petang tu ada riadah. Malam ada khatam al-Quran punya majlis. Esok tu baru ada majlis berkhatan. HAHA.

Nanti kawe post gambar..nak gi bersiap jap. Nak balik Taiping! Yuhuuu

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...