Saturday, October 22, 2011

Contest For Sinergi 2.0

Alhamdulilah. Allah telah memberi ilham kepada insan pencadang, maka contest ni dicanang.



Contest ini khas diadakan untuk semua ahli Sinergi 2.0.
Tarikh tutup: 14 November 2011.
Tema: Sinergi - Bergandingan Menuju Ilahi.
Penyertaan boleh individu atau duo & bilangan pernyertaan tidak terhad.
Size Logo : A4
File type: .psd or .ai (untuk t-shirt) & .gif, .png & etc (for logo).

P/s: untuk sesiapa yang ade blog/tumblrlog/etc, bolehlah post this entry at their blog. ok. dengan cara:-
1. post entry title as "Contest For Sinergi 2.0".
2. Perkenalkan apa itu Sinergi 2.0 & kenapa join this contest.
3. Cipta & desi

gn your logo & t-shirt.
4. All the best!

Lagi P/s: Hadiah menarik menanti anda! Jgn tak join pulak. ngee~



Hoyeah! :D

Sunday, October 16, 2011

Masuk U Untuk Apa?

Assalamualaikum.


OK. Cuba tengok sekeliling kita, apa yang kawan-kawan kita tengah buat sekarang?

Ada yang daripada pagi tadi duduk kat meja study, menghadap buku.
Ada yang baru balik dari jalan-jalan.
Ada yang baru balik dari aktiviti kelab/fakulti.
Ada yang baru balik meeting.



Yang baru balik tu tak reti-reti nak study ke?
Hello..masuk U takkan la nak study je 24 jam.
Takde life laa..

Mungkin pandangan setiap insan berbeza.
Bagi orang yang tak tahan menghadap buku 24 jam macam aku, ada banyak benda lain lagi yang kita boleh belajar daripada aktiviti-aktiviti bukan ilmiah. Semua tu membuka minda kita, meluaskan pengalaman kita dan sebagainya. Bagi aku student life bukan lah semata-mata nak belajar ilmu ilmiah, tapi kita kena jugak belajar ilmu-ilmu lain.

Bak kata ustaz Pahrol, belajarlah di universiti kehidupan.
Kita takkan dapat belajar mengenai kehidupan dari teori  dalam buku semata-mata

Tambah-tambah lagi bila kita ada dalam satu komuniti yang memang perlukan komitmen daripada setiap orang, sekurang-kurangnya memberikan sokongan dan sedia membantu bila dipinta. Bukan memberikan alasan seribu dan mengelakkan diri. Apatah lagi untuk sesuatu yang baik. Masa kat maktab dulu, roomate aku, Naza, selalu cakap. 'kalau kita luangkan masa untuk agama Allah insyaAllah Allah akan lapangkan masa untuk kita'. =)

Apa-apa pun,.semua berbalik pada diri kita sendiri.
Bertindaklah dengan bijak, demi masa depan kita.
Semoga pekerjaan yang kita lakukan ikhlas semata-mata kerana Allah.




Peace~

Jum'ul Sinergi

Friday, October 7, 2011

Kak Rus Grad

Assalamualaikum..

Sobahal khair~ Sekarang aku berada di KK1. Kat bilik Cik Zaza and the gang. Nak study med chem kat sini la kononnya.

Khamis baru ni senior kitorang konvo. Aku dengan buddy line pergi DTC bawak hadiah untuk Kak Rus. Bestnya Kak Rus dah grad.

I really need to learn to be like her. Dia pun pernah je duduk kat tempat aku dulu but she manage to pass and grad with her fellow batcmates! Kak Rus memang terbaik! Congratulations!


Kak Rus

Ni la Kak Rus. Gambar buddy-line aku takde orang upload lagi. Huhu.

Lepas tu, masa malam tu aku keluar makan dengan separuh ahli GBS. Mula-mula nak makan tepi stesen u je tapi last-last pegi Old Town. Takpe, Bro dengan Kak Aini belanja meh..ahaha

Best la borak dengan diorang. Lepas tu siap kasi semangat kat aku untuk teruskan perjalanan lagi..muahaha
Betul la..sedikit sebanyak motivation aku naik la sikit. Masa balik kami berlapan naik satu kereta. HAHA. Macam sardin!



Yang kiri aku Bro, yang kanan aku Kila (buddy kecik)



Minggu depan dah start dah conass. First test: MED CHEM


I have reminding myself again and again, everything depends on this sem. I should score this sem to make me able to grad on time. Kalau sebaliknya aku kena pertimbangkan cadangan untuk extend. Tapi jauh di sudut hati aku nak grad dengan batchmate aku. 

Aku pegang prinsip, kalau Allah dah letakkan aku dalam bidang ni, bermakna aku mesti boleh lalui semua ni. Dengar Bro dengan Kak Aini and Kak Fana cerita pasal final year project, pastu pasal PCI..bestnya! 

So Mimi, all the best ya! :D







Wednesday, October 5, 2011

As Big As Shadows



LOOK at the camels first and then read the message below.

This is a picture taken from directly above these camels in the desert at sunset. It is 



considered to be one of the best pictures of the year. When you look closely, you can see that



 the camels are the little white lines in the picture.

 
The black images you see are just the shadows!





Sometimes, 



our "problems" seem to be 



as big as the



 shadows...



but they are little





LOOK ONCE MORE. YOU CANNOT BELIEVE IT, RIGHT?
 



Kan?





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...