Sunday, September 4, 2011

[Lagu]: Langkah Tercipta



Semalam aku kelukaan,
Kecewa kehampaan,
Mencalar ketabahan,
Impian seringku harapkan menjadi kenyataan
Namun tak kesampaian,
(Rangkap yang ni memang betul kena batang hidung..siapa yang tak kecewa dengan result exam tu kan..ada dua paper lagi kena repeat..sem depan pun boleh ambik 12 jam kredit je..sobss)

Allah…
Inginku hentikan langkah ini
(kadang-kadang rasa macam nak tukar kos..takpun duduk rumah je jaga Tasya)
Bagaikan tak mampu untuk ku bertahan
Semangat tenggelam lemah daya,
Haruskah aku mengelamun jiwa
Ku berbisik inilah dugaan
(ya..inilah dugaan..memang dugaan)


Dan langkahku kini terbuka
Pada hikmah dugaan uji keimanan
Dan dilontarkannya ujian diluar kekuatan setiap diri insan

Allah…
Pimpini diriku,
Untuk bangkit semula meneruskan langkah perjuangan ini
Cekalkan hati dan semangatku
Kurniakan ketabahan........
Agar mimpi jadi nyata..
padaMu ku meminta..


Dan ku mohon agung kudratMu
Wahai Tuhan Yang Satu
Segalanya dariMu 
(amin..aku harap sem baru yang 
akan mula tak sampai seminggu je lagi ni 
akan membuka lembaran baru..
aku perlukan semangat baru..
semoga diberi kekuatan)


Jangan mengeluh, teruskan mencipta langkah!

1 comment:

  1. salam Mimi....lame akk x dgr perkembangan mimi =]semoga Mimi, tasya dan keluarga sihat sejahtera yer...Tabahkanlah hatimu yer dik....Allah sentiasa bersama orang yg Sabar.....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...