Friday, June 24, 2011

Gelombang

Assalamualaikum.

Aha..asal nak buat assignment, tapi tangan gatal nak update blog. Huhu.
OK, promise, pasni sambung buat assignment. (n_n)v

GELOMBANG. Pernah rasa tak? Semua orang mesti pernah rasa. Hehe.

Gelombang~~~


Contohnya:

1) Semalam tiba-tiba teringat kat sorang kawan lama ni, tiba-tiba hati ni dia mesej.

2) Baru je minggu lepas mimpi kan orang tu, tetiba hari ni jumpa dia. Dia cakap dia nak call kita minggu lepas tapi tak jadi.

3) Seorang ibu mesti dapat rasa perubahan anak dia. Sebab tu anak susah nak tipu mak.

4) Seorang ibu juga dapat merasakan sesuatu yang tak kena jika ada kesusahan yang jadi kat anak dia, ataupun anak dia sedang ditimpa kesusahan.

5) Pasangan kembar pun dapat rasa apa yang kembar dia rasa. Kadang-kadang, kalau kembar dia sakit dia pun rasa tak sihat jugak walaupun diorang duduk berjauhan.

6) Pasangan suami isteri pun lebih kurang..


7) Kalau kita rindu  kat seseorang, mesti kita teringat kat dia. Dia pun mungkin akan ingat kat kita. :D


So, dapat tak klu sikit-sikit pasal gelombang ni? Macam ni...menurut DR HM TUAH ISKANDAR dalam novel dia yang bertajuk AKU DIHATIMU. Dalam novel tu dia cakap, bila kita teringat kat seseorang kita akan hantar gelombang kat orang tu dan orang tu akan ingat kat kita balik.

Tu la kadang-kadang selalu dengar dialog ''eh, baru je ingat kat ko semalam..tetiba ko call aku.'' dan yang sewaktu dengannya.

Jadi, kalau kita nak orang ingat kat kita..ingat la orang tu selalu. ^^ hehe

TAPI..mungkin jugak gelombang yang kita produce tu tak sampai kat orang yang kita fikirkan Sebabnya, gelombang tu lemah dan bersimpang siur dengan gelombang-gelombang lain yang sedang ke udara.

Awak..hari-hari saya ingat kat awak..harap-harap awak ingat kat saya jugak eh. Tettt. (Pesanan Penaja)


Selain itu, sebagai hamba Allah yang baik..kita kena selalu ingat padaNya supaya dia akan ingat kita juga. 
Yang tu paling penting. Jangan sampai ingatan kita pada manusia-manusia lain melebihi ingatan kita padaNya. InsyaAllah.

Sekian.

5 comments:

  1. hoy hoy..amboiii..gelombang2..teringat dolu2 u slalu ckp psl ni..haha..

    ReplyDelete
  2. hari tu, sampai tak gelombang saya dkt awak? kalau tak, mesti banyak traffic jam la tue dkt highway. (^.^)v

    hahahhaha :P

    ReplyDelete
  3. erk..ade eh? kalo tak sampai tu maaf la..saya ni kdg2 busy juak hantar gelombang..sbb tu jem..kakaka :PP

    ReplyDelete
  4. saya pn hari2 teringat kt awak la...(maaf, penyataan ini bkn untuk awk ) haha..patut la nk dgr radio susah..gelombang2 wat kacau..ngee..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...