Wednesday, May 18, 2011

RapidKL vs Metro (2)

Assalamualaikum.

Tak habis-habis dengan bas ni.

METRO BUS
Tak tau la nak cakap apa. Sampai nak race atas jalan raya ni ape kehe nya??
Bukan setakat laju, boleh pulak main cilok-cilok. Mak aih..kecut perut dibuatnya.
Lepas tu kalau ada orang naik si konduktor sibuk la jerit, cepat cepat! Sebabnya ada bas ;lagi satu kat belakang. takut kena potong.. Nanti kalau kena poton kurang la penumpang, so kurang la duit diorang.
Please la.. Lepas tu suka sangat main hon hon hon..

Lepas tu, bas no79 banyak sangat. Kejap-kejap 79. Mana bas 28?? Bas 79 dah dua tiga bijik lepas tapi 28 tak datang-datang lagi. Adoi. Sabooo je la.

RAPIDKL
OK. Sekarang nak anik bas Rapid kena ada Kad Rabbit. Tapi kenapa sejak tu makin lambat jadinya. Hari tu punya la tak nak naik bas Metro sebab nak tunggu Rapid, tapi dah sejam tak datang-datang jugak. Masa tu dari rumah nak pergi Ampang Park, lepas tu nak pergi Stesen U. Tapi last-last kena Maghrib kat KLCC. T____T

Bila la nak berubah? Dah la jalan kat Ampang ni jem. Bas buat hal lagi. Adoi..
Yang bas Metro tu baik pemandu mahupun konduktor, tolong;lah berdisiplin sikit.
Hurmm..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...